Putin: Neophodna opsada Alepa, ako izgubimo strpljenje...

Izvor: B92, 28.Okt.2016, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Neophodna opsada Alepa, ako izgubimo strpljenje...

Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da Rusija u Siriji pokazuje uzdržanost, ali da bi mogla da izgubi strpljenje i da odgovori na pojedine akcije.

"Mi ne odgovaramo našim partnerima na tako grub način. Ali sve ima svoje granice. Mogli bismo i da odgovorimo", upozorio je Putin na skupu u južnoj Rusiji.

Komentar ruskog predsednika usledio je nakon što je optužio koaliciju na čelu sa SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je prekršila sporazum o primiriju bombardujući snage sirijske vlade u septembru, podseća britanska agencija Rojters.

Takođe, Putin je izjavio i da je opsada sirijskog grada Alepa, u kojoj učestvuju ruske i sirijske snage, neophodna da bi se "slomili" ekstremisti.

Putin je na međunarodnom forumu u Sočiju rekao da postoje dve opcije: "čuvati leglo terorista u Alepu ili ga uništiti, uz minimalno civilnih žrtava".

Ruski predsednik je odbacio pozive da se okončaju napadi na Alep, navodeći da bi po tom rezonu trebalo zaustaviti operaciju koalicije okupljene oko SAD u iračkom gradu Mosulu i da ne treba pokretati napade na Raku.

Ruski vojni avioni učestvuju u ofanzivi sirijskih trupa u Alepu, što je razgnevilo međunarodnu zajednicu, navodi američka agencija AP.

Zvanična Moskva je negirala da njene snage napadaju civile u Siriji i optužila Vašington da nije ubedio pobunjenike da prekinu veze sa ekstremistima Al Kaide.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.