Putin: Ne prijetimo nikome

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2014, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Ne prijetimo nikome

SOČI - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija ne predstavlja prijetnju nijednoj zemlji i da je odlučna da ostane izvan bilo kakvih geopolitičkih intriga.

"Ne prijetimo nikome i ne želimo da budemo umješani u bilo kakva geopolitička kockanja ili intrige, takođe ni u sukobe, ma koliko snažno možda željeli da nas uvuku", rekao je Putin na konfrenciji za novinare posvećenoj razvoju oružanih snaga.

On je naglasio da je potrebno održati pouzdanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zaštitu suvereniteta Rusije i njenih saveznika.

"Želim da privučem posebnu pažnju na potrebu sveobuhvatnog pristupa i napora svih tijela državne vlasti na pitanja nacionalne odbrane", istakao je Putin, prenosi TASS.

On je podsjetio da je Rusija tokom protekle godine ustanovila integralni sistem vojnog planiranja i određene pristupe upravljanja vojnom mašinerijom.

Odbrambeni plan Rusije odobren je u januaru prošle godine.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.