Putin: Male šanse da EU prestane da kupuje ruski gas

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Male šanse da EU prestane da kupuje ruski gas

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da ne očekuje da će evropske zemlje prestati da kupuju prirodni gas od Rusije, budući da nemaju realnu alternativu.

"Možete li zamisliti da će se to dogoditi po želji naših partnera u Evropi? Jedva mogu zamisliti to", rekao je Putin tokom sastanka sa ruskim i stranim političkim stručnjacima u Sočiju, prenosi Rojters.

Evropska unija je, kako podseća britanska agencija, nedavno izrazila zabrinutost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog potencijalnog prekida u isporukama ruskog gasa koji ide preko teritorije Ukrajine, zbog čega je izrazila želju za diverzifikovanjem isporuka.

Putin je, takođe, izrazio nadu da će naredne nedelje biti postignut gasni sporazum sa Ukrajinom, čime će biti okončan dugoročni spor između Kijeva i Moskve koja je obustavila isporuke gasa Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.