Putin: Jačamo nuklearne snage

Izvor: B92, 19.Dec.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Jačamo nuklearne snage

Ruska vojna doktrina ostala je isključivo odbrambena, a nastavićemo modernizaciju vojske s naglaskom na nuklearne strateške snage, kaže predsednik Rusije.

U obraćanju najvišim oficirima, ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da su ruske nuklearne snage "značajan činilac u održavanju globalne ravnoteže i isključivanju mogućnosti velike agresije na Rusiju", preneo je Asošiejtid pres.

Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da će vojska dobiti 50 novih interkontinentalnih balističkih projektila, što je značajno više nego što je dobijala prethodnih godina.

Ruski predsednik je rekao da se u najskorije vreme planira i modernizacija strateške avijacije, kao i raspoređivanje dve raketne krstarice na borbene zadatke, preneo je Tass.

On je istakao da je vojna doktrina Rusije isključivo odbrambena i da je takav status ostao uprkos, kako je naveo, pojačanoj aktivnosti NATO na istoku Ukrajine i u blizini granica s Rusijom.

“Ruske oružane snage su sposobne da reše najkompleksnije zadatke, što je dokazano vojnim vežbama održanim ove godine“, rekao je Putin na sastanku, javila je agencija Tas.

Kako prenosi Tas, ruski predsednik je takođe rekao da su nedavni događaji dokazali da ruska vojska poprima novi imidž, postaje modernija, kao i da je spremna da ispuni najkompleksnije i najodgovornije zadatke.

“Tu sposobnost i spremnost ruske vojske dokazalo je ukupno 3.500 vojnih vežbi, od kojih su neke bile planirane, a neke vežbe iznenađenja, a održane su tokom ove godine“, istakao je Putin.

Ruski lider je takođe pozvao da se radi na smiren način, uprkos abnormalnim reakcijama na ruske napore da osiguraju svoju nacionalnu bezbedost.

“Mi smo često suočeni sa abnormalnim reakcijama kada štitimo svoje nacionalne interese, ali trebalo bi da na miran, staložen i profesionalan način tretiramo nedostatke koji se pokažu kroz praktičan rad, tokom vežbi ili rutinskih kontrola“, istakao je Putin.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Naša vojska se samo brani

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2014

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je ruska vojna doktrina ostala isključivo odbrambena...On je istakao da je takav status ostao uprkos, kako je naveo, pojačanoj aktivnosti NATO na istoku Ukrajine i u blizini granica sa Rusijom..."Ruske oružane snage su sposobne da riješe najkompleksnije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.