Putin: Evropi potrebna Rusija da ostane na svetskoj sceni

Izvor: Blic, 26.Maj.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Evropi potrebna Rusija da ostane na svetskoj sceni

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u članku objavljenom danas u grčkom listu Katimerini da je Evropskoj uniji (EU) neophodna Rusija da bi zadržala svoje mesto na svetskoj političkoj sceni.

"Stari kontinent ne može da zadrži čvrst položaj u novoj međunarodnoj stvarnosti bez saradnje između svih evropskih zemalja, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Rusiju", rekao je Putin uoči njegove sutrašnje dvodnevne posete Grčkoj.

Putin je izrazio uverenje da u odnosima između Rusije i EU "ne postoji nijedan problem koji se ne može rešiti".

"Za partnerstvo u odnosima treba odustati od jednostranog pristupa već je neophodno istinsko poštovanje interesa svih strana", rekao je ruski predsednik, koji će se tokom posete sastati s grčkim kolegom Prokopisom Pavlopulosom i premijerom Aleksisom Ciprasom.

"Tokom Putinove posete Grčkoj biće razmotrena pitanja bilateralne privredne saradnje, investicije, kao i primena zajedničkog projekta u oblasti energetike", navodi se u nedavnom saopštenju Kremlja.

Dodaje se da će posebna pažnja biti posvećena kulturnoj i humanitarnoj saradnji "u kontekstu ovogodišnje milenijumske proslave prisustva ruskih manastira na Svetoj gori na Atosu".

Putin je u članku dodao da je Rusija zainteresovana za investicije u oblasti železnice a predviđeno je da s Grčkom potpiše i naftni sporazum.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin za grčki list: Evropskoj uniji neophodna Rusija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2016

Predsednik Ruske Federacije (RF) Vladimir Putin izjavio je u članku objavljenom danas u grčkom listu Katimerini da je Evropskoj uniji (EU) neophodna Rusija da bi zadržala svoje mesto na svetskoj političkoj sceni..."Stari kontinent ne može da zadrži čvrst položaj u novoj međunarodnoj stvarnosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.