Poljska: Raketni štit nije pretnja za Rusiju

Izvor: Vostok.rs, 30.Maj.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska: Raketni štit nije pretnja za Rusiju

Poljski ministar spoljnih poslova Vitold Vaščikovski izjavio je danas da američki raketni štit koji treba da bude postavljen u Poljskoj ne predstavlja pretnju po bezbednost Rusije.

Vaščikovski je to rekao u intervjuu koji je dao za poljsku agenciju PAP.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u petak, nakon sastanka s grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom u Atini, izjavio da se osposobljavanje sistema protivraketne odbrane NATO-a u Rumuniji negativno odražava na odnose. „Nas niko ne čuje, bićemo prinuđeni da reagujemo“, zaključio je Putin.

„Predsednik Putin bi trebalo vrlo dobro da zna da antiraketni štit u Poljskoj nema veze sa bezbednošću Rusije. Ovo je sistem za odbranu Evrope od raketnog napada sa Bliskog istoka. Međutim, vojno prisustvo Amerikanaca i multinacionalnih NATO snaga (u Poljskoj) jeste odgovor na zaista agresivno ponašanje ruskih vlasti, koje nas plaše“, kazao je Vaščikovski i povodom štita poručio da će „ovo biti prisustvo koje je odbrambene prirode i ne predstavlja pretnju za Rusiju“.

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.