Peskov: Spremni smo za dijalog uprkos ispadima Zapada

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2015, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peskov: Spremni smo za dijalog uprkos ispadima Zapada

22.05.2015. -

Ruske vlasti su iznenađene ispadima zapadnih medija na račun Rusije i predsednika Vladimira Putina, ali bez obzira na njih, Moskva je spremna za dijalog, izjavio je pres-sekretar šefa ruske države Dmitrij Peskov.

Kao primer ovakve vrste napada Peskov je naveo dve interpretacije londonskog lista i američkog medija pres-službi Kremlja koji su iskoristili slične izraze i formulacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << „u tužilačkom stilu“. Pres-sekretar predsednika nije hteo da navodi imena medija od kojih su stigle interpretacije, ali prema njegovim rečima, reč je o uglednim listovima u Londonu i SAD.

„Naravno, interesantno je da takve interpretacije dolaze sada kada, bez obzira na postojanje razlika, svi nekako pokušavaju da vode dijalog i trude se da ipak uspostave odnose kako bi se našli neki izlazi iz takvog konfliktnog potencijala koji, nažalost, nema tendenciju smanjenja“, izjavio je predstavnik Kremlja.

Ipak, kako je naglasio Dmitrij Peskov, bez obzira na spoljne ispade i provokacije, Rusija je spremna da održi dijalog sa inostranim partnerima.

„I predsednik i ministar inostranih poslova Rusije — više puta su izjavljivali da je Rusija apsolutno otvorena za dijalog i otvorena za razgovore o najsloženijim i teško rešivim pitanjima. Ipak, kako se pokazalo, uključujući i jučerašnji susret sa našim iračkim partnerima, mi smo se zajedno suočili sa veoma ozbiljnim opasnostima koje samostalno, kako je praksa pokazala, nijedna država ne može da reši“, naveo je pres-sekretar Vladimira Putina.

Na novinarsko pitanje da li je moguće pokretanje sudskog postupka protiv listova koji su objavili neistinite informacije, Peskov je negativno odgovorio.

„Kleveta je providna. Ona se ne može ozbiljno uzimati. To će, pre svega, više udariti po prestižu ovih listova u slučaju objave“, naglasio je on, dodavši da vrednuje objektivnost i profesionalizam zapadnih medija.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

sputnik
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kremlj odbacuje informacije o vezama Putina i biznismena

Izvor: Blic, 22.Maj.2015

Kremlj je danas odbacio pisanje zapadnih medija o navodnim bliskim ekonomskim vezama ruskog predsednika Vladimira Putina sa biznismenom Genadijem Timčenkom i izvršnim direktorom Gasproma Aleksejem Milerom...Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao novinarima da postoji samo jedan odgovor na listu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.