PUTIN: Ukrajina je naša najbratskija nacija!

Izvor: Telegraf.rs, 02.Okt.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN: Ukrajina je naša najbratskija nacija!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je izlazak Ukrajine iz političke i ekonomske krize u nacionalnom interesu Rusije i dodao da je Ukrajina za Rusiju "najbratskija od svih nacija"

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je izlazak Ukrajine iz političke >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i ekonomske krize u nacionalnom interesu Rusije i dodao da je Ukrajina za Rusiju “najbratskija od svih nacija”.

- U našem je interesu da imamo pouzdanog i predvidljivog partnera i suseda – rekao je Putin na investicionom forumu “VTB Kapital Raša”, preneo je Rojters.

Foto: AP/Tanjug

Ruski predsednik je u vezi sa tim izrazio nadu da će parlamentarni izbori u Ukrajini, zakazani za 26. oktobra, omogućiti povratak stabilnosti u toj zemlji, navodeći da je to takođe u interesu Rusije.

Putin je istakao da će izbori doprineti stabilnosti u Ukrajini ukoliko zvanični Kijev bude garantovao puna prava svim ukrajinskim građanima, što se, kako navodi Rojters, očito odnosi na proruski orijentisane građane na istoku Ukrajine, u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. Oni su, inače, najavili da neće učestvovati na izborima 26. oktobra.

Foto: AP/Tanjug

- Nadam se da će parlamentarni izbori u Ukrajini biti pravedni i da će u tu zemlju konačno stići dugo očekivana politička stabilnost – rekao je ruski predsednik.

Zvanični Kijev optužuje Moskvu da se meša u unutrašnje poslove Ukrajine time što podržava proruske snage na istoku zemlje, što Kremlj negira.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.