PUTIN UNIŠTAVA SVE SA ZAPADA Formira se crno tržišta za zabranjene proizvode

Izvor: Blic, 02.Avg.2015, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN UNIŠTAVA SVE SA ZAPADA Formira se crno tržišta za zabranjene proizvode

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u sredu uredbu kojom se naređuje uništavanje hrane koja je uprkos uvoznim zabranama na proizvode sa Zapada uvezena u Rusiju. Zabrane, koje su donete kao odgovor na zapadne sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize, uveliko su poremetile svakodnevni život običnih Rusa koji su bili veliki korisnici evropskih proizvoda.

- Poljoprivredni proizvodi, sirovine i hrana poreklom iz zemalja koje su odlučile da uvedu ekonomske sankcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ruskim entitetima i/ili pojedincima, ili koje su samo podržale tu odluku, a kojima je zabranjen uvoz u Rusiju… podležu uništenju - stoji u dekretu koji će stupiti na snagu 6. Avgusta, prenosi "Moscow Times".

Ekonomske sankcije Rusiji, kao i one nametnute zapadnim zemljama od strane Rusije, pogodile su i mnoge evropske zemlje koje su bile veliki izvoznici u Rusiji. Francuski mlekari od početka jula protestvuju protiv nepravednih cena i smanjenja tržišta, a veliki deo njihovih problema nastao je upravo zbog gubitka ruskog tržišta.

U protekloj godini stvoreno veliko crno tržište za ove zabranjene proizvode. Veliki broj švercera, koji vide mogućnost za dobru zaradu, pokušavaju da prokrijumčare veće količine zapadnih proizvoda koje su u Rusiji dobile na vrednosti. Ranije ovog meseca uhvaćen je jedan Rus koji je pokušao da prokrijumčari oko 450 kilograma sira.

Putinova uredba nastavak je politike poslednjih meseci kojom se pokušavaju očvrsnuti sankcije zapadnim zemljama i pokazati im da Rusija nema nameru da ukine sankcije. Putin je potpisao uredbu produžijući tako sankcije za još najmanje godinu dana.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.