PUTIN: Terorizam je primorao Rusiju i Francusku da se ujedine

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN: Terorizam je primorao Rusiju i Francusku da se ujedine

MOSKVA - Teroristički akti primorali su i Rusiju i Francusku da se ujedine protiv "zajedničkog neprijatelja", izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa francuskim kolegom Fransoa Olandom, koji se založio za formiranje "velike koalicije" u borbi protiv Islamske države.

Putin je rekao da je Rusija spremna da blisko sarađuje s Francuskom u borbi protiv terorizma, prenele su agencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Oland je naveo da svetske sile moraju da formiraju "veliku koaliciju" u borbi protiv Islamske države, koja kontroliše delove teritorija u Siriji i Iraku.

"Naš neprijatelj je Islamska država koja ima teritoriju, vojsku, resurse, tako da moramo da stvorimo tu veliku koaliciju da bi udarili po tim teroristima", kazao je Oland na početku sastanka sa Putinom u Moskvi.

Oland je rekao da sa ruskim predsednikom želi da razmotri kako "zajednički mogu da deluju" da bi mogla da se napadne ta teroristička država, ali i da se "nađe rešenje za mir", preneo je Rojters.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Oland: Neophodna koalicija za borbu protiv terorizma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov francuski kolega Fransoa Oland danas su se u Moskvi složili da je neophodno formiranje koalicije za borbu protiv terorizma...Oland se odmah po dolasku u Moskvu, večeras sastao sa Putinom i ponovio zahtev za formiranjem koalicije za borbu protiv terorizma..."Ta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Putin: Poslali bismo S-400 ranije da smo sumnjali na izdaju

Izvor: Vostok.rs, 26.Nov.2015

26.11.2015. - Infrastruktura ID u velikoj meri uništena..Rusija bi odavno razmestila protivvazdušne raketne sisteme S-400 da je razmatrala mogućnost izdajničkog „zabadanja noža u leđa“, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin nakon razgovora sa francuskim kolegom Fransoa Olandom večeras...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.