PUTIN: Poslali bismo ranije S-400 da smo sumnjali da će nas izdati

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN: Poslali bismo ranije S-400 da smo sumnjali da će nas izdati

MOSKVA - Rusija bi odavno razmestila protivvazdušne raketne sisteme S-400 da je razmatrala mogućnost izdajničkog "zabadanja noža u leđa“, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin nakon razgovora sa francuskim kolegom Fransoa Olandom večeras u Moskvi.

Putin je rekao da razmeštanje S-400 nije razmatrano ranije jer niko nije mogao da pretpostavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da bi bezbednost ruske avijacije mogla da bude ugrožena.

Govoreći o vojnoj operaciji u Siriji, ruski predsednik je naglasio da je infrastruktura Islamske države u velikoj meri uništena, a finansijsko stanje uzdrmano.

Putin je, takođe, istakao da borba protiv terorista u Siriji nije moguća bez kopnene vojske, dok tu ulogu trenutno može da igra isključivo sirijska armija.

Ruski i francuski predsednici dogovorili su se da će povećati saradnju u borbi protiv terorizma u vidu razmene informacije i koordinisanog rada vojnih specijalista.

"Neophodno je dostići konsenzus kako bi se formirala široka koalicija za borbu protiv terorizma“, rekao je on.

Sa druge strane, francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da Rusija i Francuska moraju da deluju zajednički u borbi protiv terorizma.

(Sputnjik)
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"Nismo znali da je avion ruski je samo izgovor"

Izvor: B92, 27.Nov.2015

Ruski predsednik Vladimir Putin je isključio mogućnost da Turska nije mogla da identifikuje ruski avion, dodajući da je "to samo izgovor"...On je to izjavio nakon razgovora sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom, prenosi Tass..."Nemoguće je da turske oružane snage nisu navodno mogle da identifikuju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.