PUTIN ODLUČAN: Rusija je protiv legalizacije lakih droga

Izvor: Kurir, 17.Jun.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN ODLUČAN: Rusija je protiv legalizacije lakih droga

Rusija se protivi legalizaciji lakih droga izjavio je predsednik Vladimir Putin

Rusija se protivi legalizaciji takozvanih lakih droga i tu poziciju treba aktivno promovisati na međunarodnom planu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici predsedništva Državnog saveta, posvećenoj borbi protiv narkotika.

- Mi se bezuslovno protivimo takvim pristupima jednog broja zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o legalizaciji i ovo gledište je potrebno aktivnije promovisati na svim međunarodnim platformama - izjavio je predsednik Rusije.

Prema njegovim rečima, jedan broj država je pokrenuo pravu kampanju za legalizaciju određenih vrsta supstanci, takozvanih lakih droga, prenosi agencija "Sputnjik". Putin je naglasio važnost međunarodne saradnje u borbi protiv narkotika.

- Od stalne razmene informacija i prakse mnogo zavisi, zbog čega je potrebno da se održavaju zajednički operativni i informativni sastanci - rekao je ruski predsednik i dodao da je na inicijativu Rusije već bio organizovan niz velikih međunarodnih foruma protiv narkotika.

- Federalna služba za borbu protiv narkotika, u saradnji sa međunarodnim organizacijama, treba aktivno da sarađuje u oblasti borbe protiv narkomanije i narko-biznisa. Potrebno je iskoristiti sve autoritetne međunarodne platforme - pre svega UN, Šangajsku organizaciju za saradnju, Organizaciju za kolektivnu bezbednost i saradnju i BRIKS - naveo je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.