POGLEDAJTE: „Admiral Kuznjecov“ dobija helikoptere Ka-52 (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 25.Feb.2017, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGLEDAJTE: „Admiral Kuznjecov“ dobija helikoptere Ka-52 (VIDEO)

Komandant nosača aviona „Admiral Kuznecov“ Sergej Artamonov je na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izjavio da očekuje dobijanje helikoptera Ka-52 Komandant nosača aviona „Admiral Kuznecov“ Sergej Artamonov je na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izjavio da očekuje dobijanje helikoptera Ka-52, koji se dokazao tokom izvođenja borbenih misija u Siriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << .„Upravo su na tom udaljenom pohodu prvi put u borbi upotrebljeni naši novi avioni MiG-29, koji se upotrebljavaju za napade na kopnene mete. U ovoj kampanji testirali smo i najnoviji palubni helikopter Ka-52, koji je takođe opravdao poverenje, naročito po pitanju odbrane broda“, rekao je Artamonov. „Očekujemo da ovaj helikopter stupi u službu“, dodao je on. Brodska udarna grupa Severne flote na čelu sa teškom nuklearnom raketnom krstaricom „Petar Veliki“, u sastavu teške krstarice nosača aviona „Admiral Kuznjecov“, velikih protivpodmorničkih brodova „Severomorsk“ i „Viceadmiral Kulakov“ i plovila za podršku stigla je 15. oktobra 2016. u područje severoistočnog Atlantika i Sredozemnog mora. Od 8. novembra ova grupa je izvršavala zadatke u borbi protiv terorizma u Siriji. Na brodu ruskog nosača aviona nalazilo se više od 40 aviona i helikoptera. Helikopter Ka-52 „Aligator“ je modifikacija udarnog helikoptera Ka-50 „Crna ajkula“. Namenjen je za otkrivanje i prepoznavanje različitih objekata, pokretnih i nepokretnih kopnenih ciljeva, uništavanje oklopne tehnike, helikoptera i aviona neprijatelja koji lete na malim visinama i brzinama. Osnovna karakteristika brodske verzije Ka-52 predstavlja noseći sistem, koji omogućava da se elisa helikoptera sklapaju i na taj način helikopter stane u hangar broda tipa „Mistral“. (sputniknews.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

STIGAO ALIGATOR! Admiral Kuznjecov dobija helikopter Ka-52! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2017, 08:35

Na brodu Admiral Kuznjecova više od 40 aviona i helikoptera....Komandant nosača aviona „Admiral Kuznecov“ Sergej Artamonov je na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izjavio da očekuje dobijanje helikoptera Ka-52...- Upravo su na tom udaljenom pohodu prvi put u borbi upotrebljeni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.