NOV BISER VRHOVNE RADE: Ukrajina uvela sankcije Vladimiru Putinu

Izvor: Kurir, 27.Apr.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOV BISER VRHOVNE RADE: Ukrajina uvela sankcije Vladimiru Putinu

Niko ne zna u čemu se sastoje te sankcije, ali zna se da je razlog uhapšeni ukrajinski pilot Nadežda Savčenko, optužena za ubistvo dvojice ruskih novinara

KIJEV - Predsednik ukrajinskog parlamenta Vladimir Grojsman potpisao je dekret o uvođenju sankcija protiv 35 ruskih političara, uključujući ruskog predsednika Vladimira Putina.

Poslanici Vrhovne rade su pomenuti dekret usvojili 22 aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa 256 glasova "za", a predsednik Vrhovne rade ga je danas potpisao, prenose ruski i ukrajinski mediji.

#Санкции против Путина ввели в Киеве http://t.co/DefZSXnCGX #Путин #Украина Фото: kremlin. ru pic.twitter.com/AHWMb2qJAj

Grojsman je potpisao dekret kojim se ukrajinskom Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu preporučjuje da uvede sankcije određenim ruskim građanima, uključujući predsednika, javio je danas Itar-Tass, pozivajući se na pres-službu ukrajinskog parlamenta.

Reč je o 35 pojedinaca, koji su po ukrajinskim poslanicima vezani za hapšenje ukrajinskog pilota Nadežde Savčenko. Savčenko je optužena za umešanost u pogibiju dvojice ruskih novinara, Igora Korneljuka i Antona Vološina prošlog leta u Donbasu i za ilegalni prelazak ruske granice, podseća Itar-Tass.

Spisak osoba za koje su preporučene sankcije uključuje ruskog predsednika Vladimira Putina, prvog zamenika šefa kabineta predsednikčke administracije Vjačeslava Volodina, predsedničkog savetnika Vladislava Surkova, predsednika Državne Dume Sergeja Nariškina i direktora Federalne sluzbe bezbednosti (FSB) Aleksandra Bortnikova.

Рада рекомендовала СНБО 404 ввести санкции против Путина. Или доза увеличена, или интервалы между приемами сокращены

Na spisku su i predsednik Odbora za međunarodne odnose Dume Vladimira Markina, šefa ruske delegacije pri Savetu Evrope Alekseja Puškova i drugi.

U dekretu koji je usvojila Rada ne iznosi se o kakvim je tačno sankcijama reč. Ukrajinski parlament je usvojio i zahtev međunarodnim organizacijama, vladama i interparlamentarnim skupštinama da uvedu slične sankcije, navodi Itar-Tass.

Oglasio se i Dart Vejder, vođa ukrajinske Internet stranke, koji je na Tviteru prokomentarisao da je poslanicima Vrhovne rade "ili doza povećana ili su razmaci između doza smanjeni".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.