Merkelova tražila od Putina da utiče na proruske aktiviste

Izvor: Blic, 02.Okt.2014, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova tražila od Putina da utiče na proruske aktiviste

Nemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je u telefonskom razgovoru od ruskog predsednika Vladimira Putina da “upotrebi umereni uticaj” na proruske aktiviste u Ukrajini.

Obustava oružanog sukoba u istočnoj Ukrajini “mora da bude striktno poštovana”, rekla je u razgovoru sa Putinom nemačka kancelarka, prenela je agencija AFP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

I Putin i Merkelova su izrazili zabrinutost zbog stalnog nasilja u Ukrajini, saopštila je pres služba nemačka vlade.

Ruski predsednik i nemačka kancelarka su se saglasili da ukrajinsko-rusko granica treba da bude nadgledana na odgovarajući način i istakli su značaj uloge Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), koja ima zadatak da nadzire primirje potpisano pre mesec dana.

Berlin će nastaviti da podržava novu misiju OEBS u istočnoj Ukrajini, navedeno je u saopštenju nemačke vlade.

U granatiranju Donjecka u sredu je najmanje 10 ljudi poginulo, kada je granata pala na školsko igralište i kombi u obližnjoj ulici.

To je najveći broj civilnih žrtava od stupanja na snagu dogovora o prekidu vatre, 5. septembra.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova traži od Putina da utiče na proruske aktiviste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2014

Nemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je u telefonskom razgovoru od ruskog predsednika Vladimira Putina da "upotrebi umereni uticaj" na proruske aktiviste u Ukrajini...Obustava oružanog sukoba u istočnoj Ukrajini "mora da bude striktno poštovana", rekla je u razgovoru sa Putinom nemačka kancelarka,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.