Merkelova, Oland i Putin pozivaju na novi samit o Ukrajini

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova, Oland i Putin pozivaju na novi samit o Ukrajini

Lideri Francuske, Nemačke i Rusije danas su se tokom telefonskog razgovora saglasili da je neophodno da se uskoro održi novi samit o razrešenju krize u Ukrajini, saopšteno je iz francuskog predsedništva.

Fransoa Oland, Angela Merkel i Vladimir Putin "izrazili su odlučnost i spremnost da se potpuno obustave sukobi od 1. septembra, kada se i škole ponovo otvaraju", navodi se u saopštenju iz Jelisejske >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << palate.

Podržali su zaključke mirovnog sporazuma "Minsk II", postignutog u februaru ove godine, prenosi AFP.

Novi samit u "normandijskom formatu" lidera Francuske, Nemačke i Rusije, uz učešće Ukrajine, mogao bi uroditi plodom narednih sedmica, navodi se u saopštenju.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko prošle sedmice je optužio Rusiju da šalje nove trupe kao pomoć pobunjenicima na istoku Ukrajine.

Tokom današnjeg telefonskog razgovora sa liderima Francuske i Nemačke, ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je zabrinutost zbog, kako je rekao,"kontinuiranog bombardovanja gradova u regionu Donbasa od strane ukrajinske vojske, kao i zbog koncentracije ukrajinske vojske duž demarkacione linije", navedeno je u u saopštenju Kremlja.

Putin je, takođe, insistirao na direktnom dijalogu između Kijeva i lidera pobunjeničkih snaga sa istoka Ukrajine, kao i na ukidanju ekonomske blokade u regionu. 
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Angela Merkel

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Merkelova, Oland i Putin pozivaju na novi samit o Ukrajini

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2015

PARIZ - Lideri Francuske, Nemačke i Rusije danas su se tokom telefonskog razgovora saglasili da je neophodno da se uskoro održi novi samit o razrješenju krize u Ukrajini, saopšteno je iz francuskog predsjedništva...Fransoa Oland, Angela Merkel i Vladimir Putin "izrazili su odlučnost i spremnost...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.