Kremlj: Putina su pogrešno razumeli

Izvor: RTV Pink, 02.Sep.2014, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Putina su pogrešno razumeli

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov izjavio da su reči Vladimira Putina o mogućnosti da "uzme Kijev za dve nedelje" istrgnute iz konteksta.



"Da li je to rečeno ili ne, po meni je to istrgnuto je iz konteksta i imalo je potpuno drugačiji smisao", rekao je Ušakov. Putinov pomoćnik je rekao da je objavljivanje detalja telefonskog razgovora "nekorektno" i da "izlazi iz okvira diplomatske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << prakse". "Ukoliko je to bilo učinjeno, smatram da je to nedostojno za jednog ozbiljnog političara", kazao je Ušakov, preneo je Itar-Tas s, dodajući da je predstavnik Kremlja još jednom demantovao ifnormacije o ulasku ruske vojske u Ukrajinu. Ruska agencija podseća da se u štampi pojavila informacija u kojoj se Barozu pripisuju reči o njegovom telefonskom razgovoru sa Putinom, u kom je navodno ruski predsednik rekao da bi u slučaju potrebe ruska vojska brzo mogla da zauzme Kijev. Kako prenose ruski mediji, informaciju je objavila juče italijanska "Republika" a razgovor je obavljen 29. avgusta uoči samita EU. Nemačkom "Špiglu" u onlajn izdanju, jedan zapadnoevropski diplomata je potvrdio da je Barozo - koji je tražio objašnjenje povodom navodnog prelaska vojnika ukrajinske granice, tako opisao taj razgovor učesnicima samita, preneo je "Dojče vele" na ruskom. "Republika" je pretpostavila da je izjavom ruski predsednik stavio do znanja da ga ne treba provocirati uvođenjem novih sankcija.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.