Kremlj: Objavićemo snimak ragovora Putin-Barozo

Izvor: Mondo, 02.Sep.2014, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Objavićemo snimak ragovora Putin-Barozo

Administracija ruskog predsednika Vladimira Putina danas je saopštila da je Moskva spremna da objavi transkript i audio-snimak nedavnog telefonskog razgovora između Putina i predsednikaEvropske komisije Žozea Manuela Baroza.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Mediji su juče preneli da je ruski predsednik izjavio da bi "mogao da osvoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kijev za dve sedmice kada bi to hteo".

Zvanična Moskva je protestovala zbog toga što je Putinova rečenica, koja je imala sasvim drugačiji smisao, istrgnuta iz konteksta.

Zvanični Kremlj je spreman da objavi sadržaj tog razgovora da bi otklonio bilo kakve nesporazume o onome šta je rekao ruski predsednik, napisao je stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov u pismu upućenom Barozu.

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov ranije danas je izjavio da su reči Vladimira Putina o mogućnosti da "uzme Kijev za dve nedelje" istrgnute iz konteksta i da su imale sasvim drugačiji smisao, a da je objavljivanje razgovora predsednika Evropske komisije Žoze Manuela Baroza sa Putinom bilo nekorektno.

Prvu informaciju sa pomenutom rečenicom objavila je prvo italijanska "Republika", a zatim i drugi mediji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin besan: Barozo je izvukao moje reči iz konteksta! Objavićemo snimak razgovora!

Izvor: Press, 02.Sep.2014

Mediji su juče preneli da je ruski predsednik izjavio da bi "mogao da osvoji Kijev za dve sedmice kada bi to hteo". Zvanična Moskva je protestovala zbog toga što je Putinova rečenica, koja je imala sasvim drugačiji smisao, istrgnuta iz konteksta. . . ..Zvanični Kremlj je spreman da objavi sadržaj...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.