FINA: Odlikovanje Putina nema veze sa politikom

Izvor: Sportal.rs, 31.Okt.2014, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FINA: Odlikovanje Putina nema veze sa politikom

Izvršni direktor Svetske plivačke federacije (FINA), Kornel Markulesku rekao je da odlikovanje predsednika Ruske federacije Vladimira Putina nema nikakve veze sa politikom. Odluka FINA je kritikovana zbog odnosa Rusije i NATO alijanse, ali je izvršni direktor odbacio bilo kakvu povezanost.

- Naš pravilnik je jasan. Ne postoji diskriminacija iz političkih razloga. Naša nagrada je vezana samo za sport, nema veze sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << ostalim razlozima – rekao je Markulesku, prenosi Gardijan.

FINA je početkom oktobra odlikovala Putina zbog doprinosa razvoju plivačkog sporta. Tada je predsednik FINA, Džulio Maljone rekao da je predsednik Ruske federacije zaslužio nagradu zbog dovođenja međunarodnih takmičenja u Rusiji, što je dovelo da popularizacije sporta.

Najvažniji plivački događaj naredne godine biće Svetsko prvenstvo u Kazanju.

(Foto: Beta/AP/RIA-Novosti, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service  Tekst: Irina Pokrajac )

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.