Ermitaž traži način da pomogne Palmiri

Izvor: B92, 07.Apr.2016, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ermitaž traži način da pomogne Palmiri

Direktor ruskog muzeja Ermitaž Mihail Piotrovski izjavio je danas da je izložio predlog predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da taj muzej učestvuje u obnovi drevnog grada Palmire u Siriji.

Piotrovski je rekao da je Ruska akademija nauka učestvovala u izradi plana koji je predstavljen Putinu, prenela je ruska novinska agencija Tass.

On je dodao da bi ruski napori mogli da budu deo medjunarodnog plana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << restauracije o kojem je razgovarao direktorkom Uneska Irinom Bokovom.

Sirijska vojska je posle žestokih borbi i uz pomoć saveznika i ruske avijacije preuzela kontrolu nad Palmirom nakon skoro godinu dana otkako su taj istorijski grad, koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine, okupirale snage ekstremističke Islamske države.

Šef sirijskog odseka za atikvitete Mamun Abdelkarim izjavio je krajem marta da će biti potrebno pet godina za obnovu uništenih i oštećenih spomenika u drevnom gradu Palmiri.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ermitaž traži način da pomogne Palmiri

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2016

Direktor ruskog muzeja Ermitaž Mihail Piotrovski izjavio je danas da je izložio predlog predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da taj muzej učestvuje u obnovi drevnog grada Palmire u Siriji...Piotrovski je rekao da je Ruska akademija nauka učestvovala u izradi plana koji je predstavljen Putinu, prenela...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.