Erdoganovo izvini Putinu izgubljeno u prevodu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jun.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoganovo "izvini" Putinu izgubljeno u prevodu

"Nema jezičkih nedoumica u pismu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana kojim se on izvinio ruskom kolegi Vladimiru Putinom zbog obaranja ruskog ratnog aviona i pogibije pilota, novembra prošle godine", tvrdi portparol Kremlja Dimitrij Peskov.

Peskov, koji je odličan poznavalac turskog jezika, kaže da je prevod pisma turskog predsednika Erdogana u potpunosti u duhu turskog i ruskog jezika, prenela je agencija Tas.

- Ruska reč "izvini" stopostotno odgovara >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << turskoj reči - tvrdi Peskov povodom pisanja svetskih medija od kojih su neki objavili da se turski predsednik nije izvinio, već da je "izrazio saučešće zbog incidenta", navodi ruska agencija.

Peskov navodi i da pismo predsednika Erdogana pored "izvini" sadrži i reč "kajanje", te da, kako je rekao, "nema jezičkih nedoumica" u ovom slučaju.

- Pozivam vas da ponovo pročitate pismo objavljeno na sajtu Kremlja i da sagledate njegovu suštinu - poručio je Peskov.

Portparol Kremlja je u ponedeljak saopštio novinarima da je turski predsednik poslao pismo Vladimiru Putinu u kom naglašava "spremnost da uloži sve napore kako bi povratio tradicionalno dobre odnose Rusije i Turske", piše Tas.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Turska

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.