Erdogan: Sastaću se sa Putinom na samitu u Kini

Izvor: Press, 30.Jun.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Sastaću se sa Putinom na samitu u Kini

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u Ankari da se sa ruskim šefom države Vladimirom Putinom dogovorio o međusobnom sastanku tokom samita G20 koji će biti održan u septembru u Kini.
foto: tanjug.rs
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u Ankari da se sa ruskim šefom države >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Vladimirom Putinom dogovorio o međusobnom sastanku tokom samita G20 koji će biti održan u septembru u Kini.
"Danas sam imao telefonski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Uveren sam da je razgovor bio veoma koristan. Dogovorili smo se da vratimo naše odnose na raniji nivo i odlučili smo da održimo svestrane razgovore u septembru u okviru samita G20 u Kini", rekao je Erdogan, prenosi Sputnjik.
Turski predsednik je dodao da su ruski predsednik Putin i on naložili ministrima inostranih poslova svojih zemalja da razgovaraju o svim aspektima tog pitanja tokom sastanka na marginama samita Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju 1. jula u Sočiju.
Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov na pitanje o mogućem susretu lidera dveju država na samitu G20 u Kini nije dao direktan odgovor.
"Mesto i vreme će biti dogovoreni diplomatskim kanalima", rekao je Peskov.
Putin i Erdogan su se dogovorili da preduzmu mere za normalizaciju odnosa dveju zemalja, kao i da se lično sretnu, izjavili su u pres-službi turskog predsednika.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Erdogan: Sastaću se sa Putinom na samitu u Kini

Izvor: Vostok.rs, 30.Jun.2016

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u Ankari da se sa ruskim šefom države Vladimirom Putinom dogovorio o međusobnom sastanku tokom samita G20 koji će biti održan u septembru u Kini.. . „Imao sam telefonski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Uveren sam da je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.