Erdoan spreman za što skoriji sastanak s Putinom

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdoan spreman za što skoriji sastanak s Putinom

ASTANA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan ponovio je da je spreman da se u što skorije vrijeme sastane sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, sa kojim bi razgovarao o situaciji nastaloj nakon što je turski F-16 oborio ruski bombarder "Su-24M".

Erdoan je to izjavio u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Kazahstana Nursultanom Nazarbajevom.

"Nazarbajev je izrazio nadu da će dvije strane iskoristiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sve mjere radi smirivanja situacije", navodi se u saopštenju pres službe predsjednika Kazahstana, prenijela je agencija Tass.

Turska je u utorak na granici sa Sirijom oborila ruski bombarder. To je prvi put u pola vijeka da je jedna NATO članica oborila jedan ruski odnosno sovjetski avion, što je naišlo na oštru reakciju Moskve.

Rusija je nakon toga ograničila turistička putovanja, ostavila turske kamione da čekaju na granici, konfiskovala veće količine namirnica uvezenih iz Turske i počela sa pripremom širih ekonomskih sankcija.

Erdoan je u petak izjavio da sa Putinom želi da se sastane "licem u lice".

"U Parizu je samit, vjerujem da će i on (Putin) prisustvovati. Tada možemo sjesti i razgovarati", rekao je tada Erdoan.

Putin i Erdoan će, kako je najavljeno, prisustvovati globalnom samitu o klimi koji danas počinje u Parizu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.