Izvor: Nezavisne Novine, 31.Maj.2016, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elton Džon se još nada sastanku sa Putinom

Slavni britanski muzičar Elton Džon rekao je da žali zbog toga što se nije sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tokom boravka u Moskvi, ali i da se nada da će u budućnosti, ipak, moći da sa njim razgovara o pravima LGBT populacije u Rusiji.

Na koncertu u Moskvi, Elton Džon je zahvalio predsjedniku Putinu što ga je pozvao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa njim razgovara o važnim pitanjima, uključujući i prava LGBT populacije i oboljelih od side u Rusiji.

Britanski kantautor je naglasio da se nada da će do sastanka sa ruskim liderom ipak doći.

Džon je kritikovao zakon „o zabrani gej propagande“ u Rusiji i Putinovu izjavu da homoseksualci treba da ostave djecu na miru.

Ruski predsjednik je u septembru pozvao Eltona Džona, inače deklarisanog homoseksualca, da se sastane sa njim kako bi razgovarali o pitanjima prava gej populacije.

Poziv je uslijedio pošto je legendarni muzičar na Instagramu napisao da je telefonom razgovarao sa Putinom, ali se ispostavilo da je bio žrtva neslane šale dvojice Rusa.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.