Dodik kod Putina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2014, 06:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik kod Putina

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se danas u Moskvi sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i tom prilikom ocenio da se odnosi između Rusije i Srpske razvijaju uspešno, što je značajno za situaciju u regionu.

"Drago mi je da konstatujem da, iako imamo dosta skromne brojke u trgovinsko-ekonomskoj saradnji, ipak, robna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razmena raste, tako da je za četvrtinu povećana u poslednje vreme", rekao je Putin, objavljeno je na sajtu ruskog predsednika.

Putin je Dodiku poželeo uspeh na predstojećim opštim izborima u Bosni i Hercegovini istakavši da mu je poznato da ga podržava znatan broj birača.

"Kod vas će uskoro biti izbori. Želim da vam poželim uspeh. Znam da vas znatan broj birača podržava, to je već danas jasno", rekao je Putin.

Ruski predsednik je tokom susreta sa Dodikom i premijerkom Željkom Cvijanović podsetio da se u ovoj godini već sastajao sa predsednikom Srpske.

"Vi ste vrlo iskusan čovek, i političar i privrednik. Vi to sami odlično razumete. Veoma mi je drago što vas vidim", rekao je Putin.

Napominjući da su danas složena vremena i u međunarodnim odnosima i u Evropi i u svetskoj ekonomiji, Putin je istakao da se odnosi između Rusije i Srpske razvijaju uspešno, što je značajno za situaciju u regionu.

On je podsetio da su nedavno u Rusiji održani izbori za 84 subjekta Ruske Federacije, što su bili najveći izbori u istoriji savremene Rusije, i opštinski i regionalni.

"Izabran je veliki broj rukovodilaca regiona Ruske Federacije. Tako da razumemo da se u predizbornom periodu unutrašnja politička situacija uvek zahuktava. Ali posle izbora će, ipak, početi normalan svakodnevni rad", naveo je Putin.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov i šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.