DEKRET Ukrajina uvela sankcije Vladimiru Putinu

Izvor: Blic, 27.Apr.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEKRET Ukrajina uvela sankcije Vladimiru Putinu

Predsednik ukrajinskog parlamenta Vladimir Grosjman potpisao je dekret o uvođenju sankcija protiv 35 ruskih političara, uključujući i predsednika Vladimira Putina.

Poslanici Vrhovne rade su dekret usvojili 22. aprila sa 256 glasova "za", a predsednik Vrhovne rade ga je danas potpisao.

Reč je o 35 pojedinaca, koji su prema kijevskim ocenama vezani za hapšenje ukrajinskog pilota Nadežde Savčenko. Ona je u Moskvi optužena za umešanost u pogibiju dvojice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ruskih novinara, Igora Korneljuka i Antona Vološina prošlog leta u Donbasu i za ilegalni prelazak ruske granice.

Spisak osoba za koje su preporučene sankcije uključuje predsednika Vladimira Putina, prvog zamenika šefa kabineta predsedničke administracije Vjačeslava Volodina, predsedničkog savetnika Vladislava Surkova, predsednika Državne dume Sergeja Nariškina i direktora Federalne sluzbe bezbednosti Aleksandra Bortnikova.

Na spisku su i predsednik Odbora Dume za međunarodne odnose Vladimir Markina, šef ruske delegacije pri Savetu Evrope Aleksej Puškov i drugi.

U dekretu koji je usvojila Rada ne iznosi se o kakvim je tačno sankcijama reč.

Ukrajinski parlament je usvojio i zahtev međunarodnim organizacijama, vladama i interparlamentarnim skupštinama da uvedu slične sankcije, navodi Tas s.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.