Čečenski predsednik ponudio Rusiji specijalan puk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2014, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čečenski predsednik ponudio Rusiji specijalan puk

Čečenski predsednik Ramzan Kadirov ponudio je danas ruskom lideru Vladimiru Putinu "specijalan puk" te kavkaske republike za odbranu Rusije od pritisaka zapadnih zemalja.

"Mi smo pešadija Vladimira Putina, to treba ceo svet da zna", rekao je Kadirov u govoru pred 20.000 pripadnika čečenskih snaga reda, naoružanih i u kamuflažnim uniformama, okupljenih na velikom stadionu u Groznom, prenela je ruska televizija.

"Već 15 godina Putin pomaže našem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << narodu! Sada mi pozivamo ruskog lidera da nas smatra svojim specijalnim pukom dobrovoljaca, spremnih da brane Rusiju, njenu stabilnost i njene granice", kazao je on.

"Amerika i Evropa pokrenule su ekonomski rat protiv Rusije i pokušavaju da izazovu haos, paniku i masovne nemire u zemlji", dodao je Kadirov.

Kadirov je rekao i da je "ruski narod ujedinjen oko svog lidera", a da "čečenski narod zauzima jedno od glavnih mesta u okviru tog jedinstva".

Krajem maja, ukrajinski mediji objavili su da stotine Čečena učestvuje u borbama protiv ukrajinskih snaga na severu Ukrajine na strani proruskih snaga.

Kadirov je tada negirao da u borbama učestvuju pripadnici regularnih snaga te republike, ali je priznao da u redovima proruskih separatista ima desetak čečenskih dobrovoljaca.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čečeni: Mi smo Putinova pešadija

Izvor: B92, 28.Dec.2014

Čečenski predsednik Ramzan Kadirov ponudio je ruskom lideru Vladimiru Putinu "specijalan puk" za odbranu Rusije od pritisaka zapadnih zemalja..."Mi smo pešadija Vladimira Putina, to treba ceo svet da zna", rekao je Kadirov u govoru pred 20.000 pripadnika čečenskih snaga reda, naoružanih i u kamuflažnim...

Nastavak na B92...

Predsednik Čečenije ponudio specijalni puk za odbranu Rusije

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Dec.2014

GROZNI - Predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov, predložio je danas formiranje, kako je rekao, specijalnog puka, koji bi činile čečenske oružane snage, koji bi pomogao u odbrani Rusije od agresije Zapada...Kadirov je rekao da njegova zemlje čvrsto stoji uz predsednika Rusije Vladimira Putina i da...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.