Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni došao na Krim, predstoji sastanak s Putinom

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni došao je danas na Krim, koji se posle referenduma o statusu odvojio od Ukrajine i potom pripojen Rusiji, a tokom vikenda treba da se sastane s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Berluskonijeva poseta Krimu je znak simbolične podrške njegovom bliskom prijatelju Putinu, ocenjuje agencija Asošiejted pres.

Bivši italijanski premijer je ranije ugostio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Putinovu porodicu u svojoj podrodičnoj kući na Sardiniji, a zajedno su u junu proveli vikend u Sibiru i nakratko se letos sastali u Rimu kada je Putin bio u poseti Italiji.

Zapad je osudio pripajanje Krima Rusiji i SAD i članice Evropske unije traže od svojih građana da ne idu na Krim.

Ruske novinske agencije izvestile su da je Berluskoni danas posetio groblje na kojem su sahranjeni italijanski vojnici ubijeni u Krimskom ratu 1853-1856. Putina bi trebalo da vidi kasnije tokom vikenda.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.