Barozo upozorava Putina

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barozo upozorava Putina

Predsednik Evropske komisije Žose Manuel Barozo danas je u telefonskom razgovoru upozorio ruskog predsednika Vladimira Putina da će svaka nova "destabilizacija" Ukrajine "skupo koštati" njegovu zemlju.

"Evropska unija je ranije jasno dala do znanja da će svaka nova destabilizacija Ukrajine i regije imati visoku cenu", upozorio je Barozo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

U saopštenju, EK navodi da je "vrlo iskrenom razgovoru" Barozo izrazio "duboku zabrinutost" informacijama o direktnoj uključenosti ruskih vojnika u borbama u Ukrajini, prenose agencije.

Barozo je, dodaje se u saopštenju, "snažno osudio" upade ruskih vojnih jedinica na ukrajinsku teritoriju i učešće u vojnim operacijama i pozvao Putina da "preokrene razvoj događaja".

Sadašnja situacija je u "potpunoj suprotnosti sa naporima EU da se pronađe diplomatsko i pragmatično rešenje", posebno za sprovođenje sporazuma o pridruženju EU i Ukrajine i rešavanja pitanja energetike između Rusije i Ukrajine, istakao je Barozo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.