Barozo priznao Putinu: Znači nam ruski gas

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2014, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barozo priznao Putinu: Znači nam ruski gas

Ruski predsednik Vladimir Putin i odlazeći predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo istakli su "značaj" nastavka dijaloga o isporuci ruskog gasa Evropi.

Aha, ipak vam treba naš gas Žoze: Vladimir Putin

 

Cilj tog dijaloga jeste da se "obezbedi neprekidna isporuka gasa ka Evropi preko ukrajinske teritorije", saopštio je Kremlj posle telefonskog razgovora dvojice zvaničnika.

 

Ruski Gasprom je 16. juna obustavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << isporuke gasa Ukrajini dok ne isplati deo duga, čiji je ukupan iznos 5,3 milijardi dolara. Ukrajina je glavna tranzitna zemlja za ruski gas ka EU, čiju trećinu energetskih potreba pokriva Rusija.

 

U razgovoru Putina i Baroza bilo je reči i o dogovoru o odlaganju sporazuma o pridruživanju Ukrajine EU do 1. januara 2016. Evropska komisija je u petak predložila da sporazum o pridruživanju, koji je Ukrajina u junu potpisala sa EU, stupi na snagu tek krajem 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.