Beseda episkopa Artemija na Veliki Petak (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 15.Apr.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beseda episkopa Artemija na Veliki Petak (VIDEO)

Na Veliki Petak, Njegovo Preosveštenstvo Episkop raško-prizrenski u Egzilu G.G Artemije, služio je svečano Večernje bogosluženje sa iznošenjem Plaštanice u Crkvi u Ljuljacima.


   
Tokom službe na Veliki Petak. Foro: ERP u Egzilu    


Vladika Artemije je sa sveštenomonasima i sveštenođakonima, izneo Plaštanicu i tri puta zajedno sa vernim narodom u Litiji obilazili oko Crkve u Ljuljacima. >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Plaštanica je zajedno sa Svetim Jevanđeljem položena na poklonjenje i celivanje vernom narodu.

Novo drvo, Krst Gospodnji, koje je izraslo na mestu stradanja Gospoda našeg Isusa Hrista, jeste novo drvo života. Kroz Krst dođe i Duh Sveti, i na taj način se potvrdi istina koja kaže: „Krst je hranitelj čitave vaseljene“, tako da se slobodno može reći da je događaj raspeća i Vaskrsenja Gospodnjeg, uistinu centar života i rešenje drame sveta.

Poslušajte besedu:

 


Izvor: Eparhija Raško-prizrenska u Egzilu
Pripremile:KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.