Vučić: Uskoro avio linija Beograd-Peking i bezvizni režim s Kinom

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Okt.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uskoro avio linija Beograd-Peking i bezvizni režim s Kinom

NIŠ - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će uskoro biti potpisan ugovor o bezviznom režimu sa Kinom, kao i uspostavljanje avio linije Beograd-Peking.

On je istakao da je Srbija od kako je kineski Hestil preuzeo Železaru uštedela 40 miliona evra.

Vučić je gostujući na RTS rekao da će večeras u Niš doći kineski ambasador Li Mančang u cilju priprema ugovora o bezviznom režimu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << koji treba da potpišu premijeri dve zemlje u Rigi.

"To je velika stvar za našu zemlju, jer to će to značiti veći broj kineskih turista i privrednika. Molio sam naše prijatelje da prvo uspostave liniju Beograd-Peking, a tek onda Peking - Zagreb, koju su već dogovorili. Beograd je njihov glavni partner i prvo će biti uspostavljena linija sa nama", rekao je Vučić.

On je istakao da će biti uspostavljena i linija sa Šangajem.

Govoreći o stanju u Železari, Vučić je rekao da je kineski Hestil povećao plate u čeličani, da su radnici zadovoljniji i da je Srbija uštedela veliki novac od kada je preuzela kineska kompanija.

Vučić: Želimo da uložimo u banje

Vučić je izjavio da Vlada Srbije vodi racucna o svim delovima zemlje i očekuje da će do kraja januara posle Niša zasedati u Borskom, Zaječarskom ili Braničevskom okrugu.

Odgovarajući na pitanje kom mestu na jugu Srbije je najpotrebnija pomoć, Vučić je za RTS rekao da je gotovo svuda potrebna pomoć.

"Necu stići u svako mesto, ali će stići ministri. Obići ću Surdulicu, Vranjsku banju i želimo da mnogo uložimo u banje. Kuršumlijska banja ima 16.000 kvadrata prostora, a ne radi ništa", ukazao je premijer.

On je dodao da će neke banje biti date vladi na upravljanje od kojih će deo biti privatizovan, a neke će vlada da pokrene.

"Želim da dolaze turisti, Dimitrovgrad je postao mala turisticka meka. Niška tvrđava je i lepša nego Kalemegdan, ima starih bazilika", dodao je premijer.

Vučić je za RTS ponovio da je u razgovoru sa građanima Niša rešeno nekoliko problema, posebno onih koji se tiču lekova, potrebe za lečenjem, prostorija za cerebralnu paralizu...

On je podsetio da je bila subota posle podne kada malo ko radil ali da je želeo da se vidi sa građanima i da ih čuje.

"Rešili smo potrebe za lekovima, pitanje prostora za obolele od cerebralne paralize. Kada ne možete da rešite izvinite se i kažete da ćete stvarati uslove", istakao je Vučić.

Najavio je i da će još jednom do Nove godine doći u Niš da razgovara sa građanima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.