Viza i Masterkard obustavile rad na Krimu

Izvor: Blic, 27.Dec.2014, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viza i Masterkard obustavile rad na Krimu

Međunarodni platni sistemi Viza i Masterkard obustavili su danas operacije karticama na teritoriji Krima zbog, kako su naveli, sankcija Sjedinjenih Američkih Država, rečeno je u tim kompanijama.

"U skladu sa sankcijama koje su SAD uvele protiv Krima 19. decembra ove godine, Viza u ovom momentu ne može da pruža usluge i nudi svoje proizvode na Krimu. To znači da više ne možemo da podržavamo izdavanje i prijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kartica na Krimu, kao i svoje usluge na bankomatima, navedeno je u kompaniji.

Sa sličnom izjavom istupio je nešto kasnije i Masterkard.

U Centralnoj banci Rusije Tasu je rečeno da banke Krima nastavljaju da rade u uobičajenom režimu.

Ruske kreditne organizacije koje rade na teritoriji Republike Krim i grada Sevastopolja rade u uobičajenom režimu, omogućavaju pristup fizičkim i pravnim licima bankarskim uslugama, uključujući otvaranje bankovnih računa, prenos sredstava na računima, uplatu i isplatu novčanih sredstava, saopštila je Banka Rusije.

Ministar za poslove Krima Oleg Saveljev je ranije rekao Tasu da međunarodni platni sistemi Viza i Masterkard faktički ne rade na Krimu posle referenduma. Prema njegovim rečima, u tom regionu se razvija ruski platni sistem.

Prema podacima Banke Rusije, 26. decembra na teritoriji Krima radi 531 odeljenje ruskih banaka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.