STRAH OD TERORISTA Bela kuća najavila vizne promene zbog napada u Parizu

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAH OD TERORISTA Bela kuća najavila vizne promene zbog napada u Parizu

Bela kuća najavila je niz promena u američkom viznom režimu, kako bi se uvela bolja kontrola putnika iz 38 zemalja koji ulaze u SAD bez viza.

Ubrzane promene podstaknute su napadima Islamske države u Parizu 13. novembra, koji su pojačali zabrinutost za bezbednost i medju Amerikancima.

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost će prikupljati informacije od putnika o njihovim ranijim posetama "zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje predstavjaju utočište za teroriste", a razmotriće i pilot programe za prikupljanje biometrijskih informacija poput otisaka prstiju od putnika koji ulaze bez viza, navela je Bela kuća u saopštenju, prenosi Rojters.

Ministarstvo će tražiti i dodatna ovlašhenja od Kongresa, uključujući ovlašćenje da novčano kažnjava avio kompanije koje ne provere podatke iz pasoša, saopštila je Bela kuća.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bela kuća: Vizne promene zbog napada u Parizu

Izvor: RTS, 30.Nov.2015

Bela kuća je najavila niz promena u američkom viznom režimu, kako bi se uvela bolja kontrola putnika iz 38 zemalja koji ulaze u SAD bez viza. . Ubrzane promene podstaknute su napadima Islamske države u Parizu 13. novembra,...

Nastavak na RTS...

BELA KUĆA ZAVODI RED: Biće promena u viznom režimu zbog straha od terorista

Izvor: Kurir, 30.Nov.2015

VAŠINGTON - Bela kuća najavila je niz promena u američkom viznom režimu, kako bi se uvela bolja kontrola putnika iz 38 zemalja koji ulaze u SAD bez viza...Ubrzane promene podstaknute su napadima Islamske države u Parizu 13. novembra, koji su pojačali zabrinutost za bezbednost i među Amerikancima...Ministarstvo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.