SAD izdale muslimanima za petinu manje viza

Izvor: RTS, 26.Maj.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD izdale muslimanima za petinu manje viza

Istraživanje koje je uradio "Politiko", pokazuje da su SAD u odnosu na prosečne mesečne kvote iz 2016. godine, izdale u aprilu 20 odsto manje viza državljanima iz skoro 50 država sa većinskim muslimanskim stanovništvom.
Kada je reč samo o arapskim zemljama, broj izdatih viza je manji za 30 odsto u odnosu na prosečne mesečne podatke iz 2016. godine.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vize izdate za državljane šest zemalja na koje se odnosi zabrana putovanja u SAD – Iran, Siriju, Sudan, Somaliju, Libiju i Jemen, smanjenje izdatih viza je još veće i iznosi čak 55 posto u odnosu na prosečne mesečne podatke iz prošle godine.
Portparol Biroa za konzularne poslove Stejt departmenta Vilijem Koks ne pridaje veliki značaj ovim podacima, ističući da su zahtevi za vize ciklični i da se razlikuju od meseca do meseca, te da na njih utiču lokalni i globalni faktori. Koks je rekao da je broj zahteva i izdatih viza veći tokom turističke sezone.
Podaci Politika, međutim, pokazuju da je u aprilu ove godine izdato oko 69.000 viza državljanima gotovo 50 država sa većinskim muslimanskim stanovništvom, dok je tokom jednog meseca prosečno prošle godine izdato 85.790 viza.
 
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.