RASPLET Turci čudesno do EP, Hrvati overili vizu, Bosna u baražu, krah Holandije

Izvor: Blic, 13.Okt.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASPLET Turci čudesno do EP, Hrvati overili vizu, Bosna u baražu, krah Holandije

Reprezentacija Turske najveći je dobitnik poslednjeg dana kvalifikacija za EURO2016. U večeri velike drame, pobedom nad Islandom od 1:0 u poslednjem minutu, izvadili su vizu za Francusku kao najbolji trećeplasirani tim, dok će Hrvati na šampionat kao drugoplasirani u svojoj grupi, a reprezentacija Bosne i Hercegovine će šansu tražiti kroz baraž.

Grupa A: Čudesan trijumf Turaka, katastrofa Holandije

Bilo je to jedno izuzetno uzbudljivo veče, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najviše šansi za infarkt bilo je u Istanbulu gde je Turska, sjajnim pogotkom Inana iz slobodnjaka u 89. minutu osvojila tri boda protiv Islanda, koji je od ranije obezbedio plasman.

Turci su tako stigli do 18 bodova i trećeg mesta u A grupi, ali i najboljeg na tabeli trećeplasiranih timova. Tuskoj je bio potreban bod protiv Islanda za baraž, osvojili su sva tri minut pre kraja sa igračem manje, ali su za njih odigrali i Kazahstanci.

Oni su slavili u Letoniji sa 1:0. Tako su prestigli Letonce i omogućili Turcima dodatne bodove na tabeli trećeplasiranih, jer se po pravilu ne računaju mečevi iz grupe sa poslednjim šestoplasiranim timom, a to je konačno Letonija. Kako je Turska imala dva trijumfa sa Kazahstancima, to im je donelo prevagu i bod više na tabeli trećeplasiranih od Mađarske, koja je najveći gubitnik.

Apsolutno razočaranje je Holandija, koja je imala šanse za baraž, ali su "narandžasti" poraženi kao domaćini od Češke sa 2:3.

Grupa B: Bosna u baražu

U B grupi, reprezentacija BiH je kao gost pobedila Kipar sa 3:2 što joj je omogućilo da obezbedi plasman u baraž. Haris Medunjanin je dva puta bio strelac za goste, a trijumf je doneo "rezervista" Marko Đurić pogotkom u 67. minutu.

Belgija je sa 3:1 protiv Izraela potvrdila prvo mesto, dok je Vels rutinski slavio protiv Andore (2:0).

Grupa H: Italija odigrala za Hrvatsku, "kockasti" idu direktno na EURO

Hrvatska je direktno kao drugoplasirana prošla dalje pobedom na Malti od 1:0. Jedini gol postigao je Ivan Perišić u 25. minutu.

Ipak, nije moglo bez drame, jer su Hrvati strepeli od rezultata meča Italija - Norveška. Gosti su dugo vodili, ali su "azuri" preokrenuli i pomogli Hrvatima da prođu dalje, a Norvežane gurnuli u baraž.

Mečevi baraža igraju se od 12. do 17. novembra.

Kvalifikacije za EURO2016:

Grupa A:

Letonija - Kazahstan 0:1 (0:0)

(Kuat 65)

Holandija - Češka 2:3 (0:2)

(Huntelar 70, Van Persi 83 - Kaderabek 24, Šural 35, Van Persi 66 (a.g.))

Turska - Island 1:0 (0:0)

(Inan 89)

Grupa B:

Belgija - Izrael 3:1 (0:0)

(Mertens 64, De Brujne 78, Azar 84 - Hemed 88)

Kipar - BiH 2:3 (2:2)

(Haralambidis 32, Mitidis 41 - Medunjanin 13, 44, Đurić 67)

Vels - Andora 2:0 (0:0)

(Remzi 50, Bejl 86)

Grupa H:

Bugarska - Azerbejdžan 2:0 (1:0)

(Aleksandrov 20, Rangelov 56)

Italija - Norveška 2:1 (0:1)

(Florenci 73, Pele 82 - Teti 23)

Malta - Hrvatska 0:1 (0:1)

(Perišić 25)
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROPSKO LUDILO: Turci u poslednjim minutima otišli u Francusku, Italija srušila san Norvežanima i pogurali Hrvate (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 13.Okt.2015

Večeras smo dobili nove učesnike Evropskog prvenstva u Francuskoj, a to su Turska i Hrvatska, dok će u baražu igrati BIH, Norveška i Mađarska.. . Ludo evropsko veče u poslednjim utakmicama kvalifikacija za EP. Do poslednjih sekundi se nije znalo ko će na Euro, ko u baraž, a ko tugovati. Najneizvesnije...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.