Otava: Bez viza za Zapadnu Afriku

Izvor: B92, 31.Okt.2014, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otava: Bez viza za Zapadnu Afriku

Zvanična Otava suspendovala izdavanje viza stanovnicima zemalja Zapadne Afrike pogođenih ebolom u nastojanju da spreči da smrtonosni virus pređe granicu Kanade.

Imigraciona služba Kanade saopštila je da vlasti neće obrađivati bilo kakve zahteve za vize pojedinaca koji su boravili u nekoj od zemalja pogođenih ebolom "tokom tri meseca pre datuma (podnošenja) prijave", prenela je agencija AFP.

Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << propisi su odmah stupili na snagu.

Objašnjavajući taj potez, u zvaničnom dokumentu se navodi da bi "uvodjenje ili širenje bolesti predstavljalo neposrednu i ozbiljnu opasnost po javno zdravlje (Kanadjana)", dodaje Rojters.

Kanada koja nije prijavila nijedan slučaj ebole do sada, prati u stopu Australiju koja je u utorak postala prva razvijena zemlja koja je donela takvu zabranu za državljane Gvineje, Liberije i Sijera Leonea.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.