Odbojkašice Srbije osvojile bronzu na EP

Izvor: Prva.rs, 04.Okt.2015, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice Srbije osvojile bronzu na EP

Srpske odbojkašice smogle su snage da zaborave poraz od Rusije (1:3) i sasvim zasluženo domognu se pobedničkog postolja. Od početka utakmice bile su u vođstvu, kontrolisale igru, rezultat i bile bolji rival na terenu.
Izabranice Zorana Terzića na najbolji način završile su reprezentativnu sezonu. Ove godine osvojile su tri medalje na četiri takmičenja i obzedile vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.
Pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << bronze na EP, osvojile su srebro na Svetskom kupu u Japanu i bronzu na Evropskim igrama u Bakuu.
Reprezentacija Rusije odbranila je titulu prvaka Evrope savladavši u finalnoj utakmici u Roterdamu domaću selekciju Holandije sa 3:0 u setovima (25:14, 25:20, 25:20).

Terzić: Prezadovoljan sam, čestitke devojkama
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić čestitao je svojim izabranicama osvajanje bronzane medalje i istakao da zaslužuju poštovanje za ostvarene rezultate.
"Za ovakve rezultate potrebno je mnogo odricanja, prezadovoljan sam urađenim do sada. Ova generacije uspela je da kompletira sve tri medalje sa evropskih prvenstava, a takođe smo izborili učešće na Olimpijskim igrama. Devojkama treba podići spomenik u Srbiji, ne toliko zbog rezultata, već zbog njihovog odricanja", rekao je Terzić.
Reprezentativka Milena Rašić istakla je da su se ona i saigračice zasluženo okitile evropskim odličjem.
"Ovo je već treća medalja ove sezone, presrećna sam, Čestitam devojkama na svemu što su izdržale prethodnih pet meseci”, rekla je Rašićeva.

Maja Ognjenović najbolji tehničar prvenstva Evrope
Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović proglašena je za najboljeg tehničara na prvenstvu Evrope.
Ognjenovićeva je tu nagradu osvojila treći put u karijeri, nakon što joj je dodeljena još 2007. i 2011. godine.
Pojedinačne nagrade:
MVP: Tatjana Košeljeva (Rusija)
Tehničar: Maja Ognjenović (Srbija)
Korektor: Lonet Slutjes (Holandija)
Blokeri: Irina Zarjažko (Rusija), Eda Erdem (Turska)
Primači: Tatjana Košeljeva (Rusija), Ana Baus (Holandija)
Libero: Ana Malova (Rusija)
Konačan plasman: Rusija, Holandija, Srbija, Turska, Nemačka, Belgija, Italija, Poljska, Belorusija, Hrvatska, Češka, Mađarska, Bugarska, Azerbejdžan, Rumunija, Slovenija.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Maja za B92: Vreme za olimpijsku medalju

Izvor: B92, 05.Okt.2015, 19:39

Iza srpskih odbojkašica je naporna i sjajna reprezentativna sezona tokom koje su osvojile tri medalje na četiri takmičenja. Maja Ognjenović je bila pravi vođa na terenu, a u intervjuu za B92 pričala je o svim uspesima našeg tima i onome što ga čeka naredne godine..

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.