Nabhan: Nismo naplaćivali srpske vize migrantima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nabhan: Nismo naplaćivali srpske vize migrantima

Ambasador Palestine u Beogradu Mohamed Nabhan demantovao je danas medijske navode da je, koristeći svoje veze u vrhu vlasti u Beogradu, migrantima sa Bliskog istoka obezbeđivao srpske vize po ceni od 5.000 evra.

On je na konferenciji za novinare u palestinskom diplomatskom predstavništvu u Beogradu ocenio da takve informacije imaju za cilj da naruše odnose Srbije i Palestine i omalovaže podršku koju je Palestina pružila Srbiji prilikom glasanja o ulasku Kosova u Unesko.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Počevši od mene, pa sve do svih mojih saradnika u ovoj kući, nigde i nikad nismo primili nijedan dolar, niti evro u vezi sa ovom izbegličkom krizom. Mi smo, kao i Srbija, učinili sve što smo mogli da besplatno pomognemo tim ljudima, a često smo davali od naših plata kako bismo im olakšali život i prelazak preko ove prijateljske zemlje", poručio je Nabhan.

Nabhan je pozvao sve one koji imaju dokaze da je on primio novac ili bilo kome dao dinar, dolar ili evro, da te dokaze iznese, a da će on preduzeti mere zbog plasiranja, kako tvrdi, netačnih informacija.

Na pitanje novinara "Blica", da li je tačno da je ambasada Palestine od januara do juna ove godine Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) dostavila 43 note sa zahtevom za izdavanje viza za 122 osobe, ambasador je odgovorio da ne može da kaže koliko je bilo nota, ali da je to ustaljena praksa da se nota pošalje MSP-u kada dođe neko od građana te zemlje.

Ambasador je istakao da je moguće da je među izbeglicama bio i neko sa palestinskim pasošem jer, kako je objasnio, samo Palestinci na Zapadnoj obali u Pojasu Gaze imaju pravo na palestinske pasoše, dok oni koji žive u drugim zemljama to nemaju već koriste dokumente tih država.

Upitan da li je tačno da je MSP pooštrio mere za dobijanje srpskih viza, amabasador je rekao da te mere nisu uperene protiv Palestinaca, niti donete samo zbog njih, kao i da oni i dalje dobijaju srpske vize.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.