Indija: Novinarima Sinhue nisu obnovljene vize

Izvor: Blic, 25.Jul.2016, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Novinarima Sinhue nisu obnovljene vize

Indijska Vlada odbila je da obnovi vize za troje kineskih novinara agencije Sinhua, izjavio je danas neimenovani indijski zvaničnik.

Novinari će zbog odbijanja produženja vize do kraja meseca morati da napuste Indiju.

Zvaničnik nije želeo da objavi razloge odbijanja produženja vize, ali je naveo da Sihua može poslati zamenu za novinare.

Prema rečima zvaničnika, novinarima je ranije nekoliko puta produžena viza, a jedan od njih je u Indiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << proteklih sedam godina.

Lokalni mediji navode da su troje novinara nedavno putovali u grad Bangalor na jugu Indije, gde su se sastali sa prebeglim tibetanskim aktivistima.

Iako je sedište tibetanske Vlade u egzilu u gradu Darmsali na severu Indije, više hiljada Tibetanaca živi u državi Karnataka na jugu Indije, gde je prestonica Bangalor.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.