Evropa otvara kapije za Tursku

Izvor: B92, 03.Maj.2016, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa otvara kapije za Tursku

Brisel -- Evropska komisija daće uslovnu dozvolu Turskoj za kretanje u Šengenskoj zoni bez viza, saznaje BBC.

Ovaj potez EK je deo dogovora Evropske unije i Turske za rešenje migrantske krize i predstavlja "kontrauslugu" zvaničnoj Ankari, koja je pristala da prihvati nazad deo izbeglica koje su preko mora stigle do Grčke.

Odluka o slobodnom kretanju turskih državljana u EU moraće da bude odobrena u Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamentu, a Turska će svakako morati da se pridržava pravila koja važe za članice Unije.

Kako ističe BBC, EU strahuje da bi Turska mogla da odustane od dogovora za rešenje migrantske krize ukoliko joj ne bude omogućeno kretanje po EU bez viza.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evropa otvara kapije za Tursku

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2016

BRISEL - Evropska komisija daće uslovnu dozvolu Turskoj za kretanje unutar šengenske zone bez viza, saznaje BBC...Ovaj potez EK je dIo dogovora Evropske unije i Turske oko migrantske krize i predstavlja "kontra uslugu" zvaničnoj Ankari koja je pristala da prihvati nazad dIo izbJeglica koje su preko...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.