Ako ste hteli da radite u ovoj zemlji - zaboravite

Izvor: Press, 18.Apr.2017, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako ste hteli da radite u ovoj zemlji - zaboravite

Australija će ukinuti privremene vize popularne kod stranaca, rekao je premijer te zemlje Malkolm Ternbul.
Foto:B92.net
Dosadašnje vize će zameniti vizama za koje je potrebno bolje vladanje engleskim jezikom i radne veštine.
Ternbul je odbio sugestije da je promene vizne politike doneta kao odgovor na zahteve desničarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << stranaka.

Međutim u objavi na Fejsbuku Ternbul je napisao: "Naše reforme imaće jednostavni fokus: posao Australijancima i australijske vrednosti".

Ternbul je rekao da će promena viza privući kvalifikopvane radnike i veće zapošljavanje Australijanaca za razliku od jeftine radne snage koja je u tu zemlju došla u okviru starih 'viza 457'.

"Imigracijska smo zemlja, međutim činjenice ostaju - australijski radnici moraju da imaju prednost pri zapošljavanju u zemlji", rekao je. "Nećemo više dopuštati da 457 vize budu pasoša za poslove koji bi mogli i trebalo da rade Australijanci", dodao je.

Viza je uvedena kako bi se ispunila nestašica kvalifikovane radne snage i dopustilo posednicima vize da dovedu članove porodice u Australiju. Međutim zaglibila je u kontroverzi zbog optužbi da neki poslodavci uvoze radnu snagu zbog jeftinoće a ne da ispune nestašicu kvalifikovane radne snage. Ternbul je na konferenciji u Kanberi rekao: "Privodimo kraju kategoriju vize 457. Izgubila je kredibilitet".

Vizu 457 sada koristi oko 95.000 stranih radnika.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Australija zatvara vrata za strane radnike

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2017, 08:53

KANBERA - Australija će ukinuti privremene vize popularne kod stranaca i zamijeniti ih vizama za koje je potrebno bolje vladanje engleskim jezikom i radne vještine, rekao je premijer Malkolm Ternbul...Ternbul je odbio sugestije da je promjena vizne politike donesena kao odgovor na zahtjeve desničarskih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.