Troicki ima recept za Vavrinku

Izvor: Mondo, 28.Maj.2016, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki ima recept za Vavrinku

Srpski teniser smatra da protiv branioca trofeja u Parizu mora da odigra opušteno, bez pritiska, kao i protiv Simona, dok Švajcarac veruje da sve drži u svojim rukama, iako priznaje da Viktor igra poseban tenis

Viktor Troicki napravio je veliki uspeh plasmanom u osminu finala Rolan Garosa.

On je u trećem kolu savladao Žila Simona, igrača protiv kojeg u prethodnih šest odigranih duela nije uzeo ni set - 6:4, 6:2, 6:2, i zakazao okršaj u nedelju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << braniocem trofeja Stenom Vavrinkom.



Izvor: Youtube

Protiv Švajcarca Viktor je odigrao pet duela u karijeri, a slavio je samo jedanput, pre tri i po godine na egzibiciji u Australiji. Poslednji meč odigrali su baš u Parizu, prošle godine, ali na mastersu u Bersiju, kada je Vavrinka pobedio u osmini finala (6:4, 7:5).

 "Vavrinka je favorit u tom meču, jer brani trofej i igra dobro. Moram da uđem u taj duel opušteno, kao protiv Simona", izjavio je Viktor u Parizu.

On je dodao da je pre šest godina u Beogradu igrao protiv Vavrinke na tadašnjem Serbia Openu veoma tesan duel protiv Švajcarca (5:7, 7:6, 6:7), u kojem su odlučile dve lopte.

"Tada sam bio veoma blizu pobede, mada je Sten mnogo napredovao od tada, ali i ja sam iskusniji", rekao je srpski igrač.

Vavrinka je u osminu finala stigao posle ubedljive pobede nad Žeremijem Šardijom.



Izvor: Youtube

Taj duel kao i prethodni protiv Japanca Taro Danijela dobio je u tri seta, dok ga je Lukaš Rosol propisno namučio na startu turnira. Čeha je savladao posle marataona, u pet setova.

Povezane vestiVavrinka "pregrmeo" prvo kolo!

"Protiv Rosola noge mi nisu dobro radile, a on je igrao jako dobro. To nije bio moj najbolji tenis i morao sam žestoko da se borim. Posle toga prikazao sam bolju igru", naveo je Švajcarac.

Troickog dobro poznaje.

"Poslednji put sam protiv njega igrao na šljaci na turniru u Beogradu 2010. godine, i taj meč trajao je tri sata. On je dobar igrač, koji ima jedinstveni, svoj stil igre", rekao je četvrti igrač sveta.

Ipak, vavrinka smatra da je on taj koji odlučuje na terenu.

"Kada igram protiv Troickog ili protiv tenisera kao što je Šardi, sve je do mene. Pre nekoliko godina nije bilo samo do mene", samouveren je Vavrinka.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.