Troicki: Želim da uđem u Top 10

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2015, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki: Želim da uđem u Top 10

Ne raduje se preveliki broj ljudi zimi i snegu, ali takav slučaj nije sa Viktorom Troickim. Srpski teniser ne krije da obožava skijanje, ali ove godine neće imati previše vremena da uživa u tome, jer planira ozbiljno da se sprema za narednu sezonu.

"Neću stići da skijam previše. Činjenica je da bih to voleo jako, ali ne verujem da ću to uspeti sada da odradim", počeo je Troicki razgovor sa srpskim novinarima.

Objasnio je i zbog čega to neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biti moguće u željenim količinama.

"Petog decembra idem na Kopaonik, na prvi deo priprema, pa idem u Australiju i tamo ću tri nedelje trenirati sa mojim trenerom Džekom Sokom. Onda me čeka Brizbejn, Sidnej, pa Australijan open".

Nema dilemu kada su u pitanju ciljevi za sezonu koja sledi.

"Želim da užem u prvih deset na svetu, to hoću već neko vreme i nadam se da ću taj cilj ostvariti već sledeće godine. Pored toga mi je završni masters jedan od drugih ciljeva, a ako završim sezonu u Top 10, velika je verovatnoća da ću biti na završnom mastersu i zaista bih to voleo", rekao je Viktor.

Ove godine je Srbin napravio neverovatan kambek, a godinu je završio na 22. mestu na rang listi. Za razliku od ove u kojoj je samo dobijao poene, sledeće godine će morati i da ih brani, ali ga to uopšte ne opterećuje.

"Ne gledam to tako. To je napravljena fama o odbrani bodova i turnira, šta bi onda Novak trebalo da radi. Psihički ne bi mogao više da igra kada bi razmišljao o tome", našalio se Troicki i nastavio:

"Od 1. januara kreće nova sezona i na kraju godine se vidi koliko ste poena zaradili. Olakšavajuća okolnost jeste kada ih ne branite, ali se ne opterećujem time. Gledam da napravim što bolje rezultate".

Pre skoro pet godina je Srbija osvojila Dejvis kup pobedom nad Francuskom od 3:2. Upravo je Viktor bio taj koji je doneo odlučujući poen, a kada se priseti toga podilaze ga žmarci.

"Sada sam se malo naježio. Neverovatan trenutak, najveći u mojoj karijeri, zaista nestvaran momenat. Taj poslednji poen, par dana posle toga nisam bio svestan šta smo uradili. Napravili smo veliku stvari i šteta je što to nismo ponovili bar još jednom".

Šanse za ponavljanje postoje.

"Treba da se dogovorimo da igramo ponovo, da budemo svi na okupu. Mi želimo, ali neke više sile su bile protiv nas. Pre dve godine smo bili i u finalu, ali nismo bili u najjačem sastavu... Uglavnom, zaista me najlepše uspomene vežu za to".

Teško će uspeti da budu na okupu naredne godine, pre svega zbog Olimpijskih igara koje su primarni cilj svima, a ni sam Viktor nije siguran hoće li biti deo nacionalnog tima u meču prvog kola Svetske grupe sledeće godine (od 4. do 6. marta u Srbiji, grad još uvek nije određen).

"Ove sezone sam napravio veliku grešku što sam igrao u Argentini, odmah posle Vimbldona. Tamo je bilo mnogo hladno, velika promena za mene i ispaštao sam na turnirima na betonu u Americi posle. Volim da igram za Srbiju, igraćemo sa Kazahstanom pred našim navijačima, ali ne mogu da garantujem da ću biti deo tima. Sve sam stariji i stariji i moram da vodim računa o rasporedu. Ne mogu ništa da obećam, ali moja želja nije sporna", zaključio je Viktor Troicki.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.