Ðuskanje na festivalima sagoreva 9.000 kalorija

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2015, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðuskanje na festivalima sagoreva 9.000 kalorija

Sezona muzičkih festivala je u punom jeku, što je stručnjake britanske kompanije Vitings podstaklo da izmere količinu kalorija koje posetioci izgube dok plešu uz muziku omiljenih izvođača.

Prema njihovoj računici, za tri dana, koliko u proseku traju ove muzičke fešte, moguće je sagoreti blizu 9.000 kalorija.

Hodanje, znojenje, ples, vrućina - sve su to faktori koji utiču na "tompljenje" kalorija.

Britanski istraživači su ustanovili da prosečni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << posetilac festivala provede plešući osam sati dnevno, te da uz energičnije pokrete može da izgubi između 400 i 700 kalorija po numeri.

Oni koji više vole da laganim njihanjem glave prate ritam muzike trebalo bi da znaju da mogu da sagore duplo više kalorija ukoliko stoje umesto da sede.

Studija, kojom je bilo obuhvaćeno 10 najpopularnijih muzičkih festivala u Velikoj Britaniji, pokazala je da je "fizički najzahtevniji" Glastonberi na kom posetioci gube do 3.400 kalorija dnevno.

A zaključak stručnjaka Vitingsa je da ljude koji posećuju festivale ne treba da grize savest što to vreme ne provode u teretani, jer je efekat pođednako dobar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đuskanje na festivalima sagorijeva 9.000 kalorija

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2015

LONDON - Sezona muzičkih festivala je u punom jeku, što je stručnjake britanske kompanije Vitings podstaklo da izmjere količinu kalorija koje posjetioci izgube dok plešu uz muziku omiljenih izvođača...Prema njihovoj računici, za tri dana, koliko u proseku traju ove muzičke fešte, moguće je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Igranjem na festivalima sagori se 9.000 kalorija

Izvor: Radio 021, 07.Jul.2015

Sezona muzičkih festivala je u punom jeku, što je stručnjake britanske kompanije Vitings podstaklo da izmere količinu kalorija koje posetioci izgube dok plešu uz muziku omiljenih izvođača...Prema njihovoj računici, za tri dana, koliko u proseku traju ove muzičke fešte, moguće je sagoreti blizu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.