Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2016, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðukanović: Ne povlačim se, potreban mi je odmor

PODGORICA - Aktuelni premijer Milo Ðukanović negirao je da se povlači i poručuje da će nakon što završi sedmi premijerski mandat i dalje biti na čelu vladajuće DPS.

"Nisam se povukao niotkuda. Ja sam i dalje predsjednik DPS-a, završio sam mandat premijera, ne prvi, nego sedmi i odlučio da se, iz meni znanih razloga, ne kandidajem za osmi.

Nema nikakvog povlačenja i nema potrebe ni za kakvom misterijom i neodgovornim pretpostavkama", pojasnio je Ðukanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Uvjeren je da je za mandatara predložio čovjeka koji, kako smatra, može da taj posao obavlja "ne manje kvalitetno nego što je on to radio".

"U uvjerenju sam da će se u narednom periodu potvrditi ispravnost takve odluke", poručio je Ðukanović.

On je kazao da u ovom trenutku nema nikakvih planova, sem da se dobro odmori i naspava.

Upitan zašto odlučuje da se ne kandiduje za osmi mandat, on je odgovorio da je Crna Gora na nekoliko mjeseci od formalizacije članstva u NATO i bilo bi, kako smatra, neodgovorno prema onima koji treba da se pripreme za četvorogodišnje vršenje izvršne vlasti, da on započne osmi mandat.

"Čini mi se da je to to. Zbog tih nekoliko mjeseci ulaziti u osmi mandat da bih se poslije par mjeseci povlačio, kakvih je prijedloga bilo, bilo bi neodgovorno prema onima koji treba da se pripreme za četvorogodišnje vršenje izvršne vlasti", ocijenio je Ðukanović.

Prema njegovim riječima, tokom svih sličnih trenutaka do sada uvijek je bio neki razlog zbog koga su ga oni, koji su bili protivnici povlačenja, upozoravali da baš to nije trenutak.

"Ne bih želio da potcjenim složenost trenutka ali mislim da pored složenosti ovaj trenutak nudi i dokaze. Crna Gora je obnovila nezavisnost, znala je zašto to želi, napravila zaokret ka evropskom sistemu vrjednosti, napravila odličan posao i dobila poziv za NATO", rekao je Ðukanović.

To je, dodao je on, zasluženo i niko joj nije poklonio.

Zamoljen da prokomentariše ocjene dijela javnosti da je pokušaj terorističkog napada montiran proces, kazao da se plaši da je u pitanju praksa koja je uzela maha ne samo u crnogorskoj javnosti, nego i u regionu.

Prema njegovim riječima, tragične cijene takve prakse, nažalost, su već viđene u Srbiji.

“To je posljedica nedovoljne profesionalnosti i odgovornosti jednog dijela javnosti koja bi morala biti sa dodatnim senzibilitetom i odgovornošću, imajući u vidu iskušenja kroz koja regiona prolazi”, smatra Ðukanović,

On je precizirao da, prije svega, misli na ulogu medija koji, nažalost, vrlo često, namjierno ili nenamjerno, stavljaju sebe u ulogu pomagača organizatora kriminalnih djela.

"Ukoliko neko pronađe da nasuprot oficijalnih ocjena državnih organa Crne Gore i Srbije i dalje priča priču o konobarima, kuvarima i ostalima, pokušavajući da na taj način karikira ono što su nalazi nadležnih organa, znao on to ili ne, želio da vidi ili ne, on sebe objektivno svrstava na poziciju pomagača izvršioca najgnusnijih terorističkih akata", saopštio je Ðukanović.

On je poručio da bi zbog toga bilo dobro da crnogorski mediji, ali i oni u regionu, ovim povodom, ozbiljnije pozabave svojom ulogom i odgovornošću za realizaciju onoga što načelno verbalno podržavaju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Milo poručio: Ne povlačim se, hoću da se odmorim i naspavam

Izvor: Vesti-online.com, 28.Okt.2016

Aktuelni premijer Milo Đukanović negirao je da se povlači i poručuje da će nakon što završi sedmi premijerski mandat i dalje biti na čelu vladajuće DPS...- Nisam se povukao niotkuda. Ja sam i dalje predsednik DPS-a, završio sam mandat premijera, ne prvi, nego sedmi i odlučio da se, iz meni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.