Zvezde NFL: Rob Gronkovski - Terminator

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2014, 02:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezde NFL: Rob Gronkovski - "Terminator"

Koliko talenta - toliko malera! Prethodnih sezona, tajtend Nju Inglanda Rob Gronkovski imao je mnogo problema sa povredama, ali ove sezone popularni "Gronk" igra fantastično i jedan je od igrača na kojima legendarni kvoterbek Tom Brejdi gradi igru Petriotsa u napadu.

Osim nadimka "Gronk" zovu ga i "Terminator". Fizičko dominatan, prava je napast za protivničke odbrane. U situacijama 1 na 1 nemoguće ga je pokriti i zaustaviti. Dugim rukama prava je meta u N zoni. Ove sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << povrede su ga mimoišle, tako

Rob Gronkovski, tajtend Nju Inglanda

da igra u fantastičnoj formi i jedan je od najzaslužnijih za skor Petriotsa od 8-2 i trenutno lidersko mesto u AFC-u.

 

Već u drugoj sezoni u NFL, 2011/2012, počeo je da ruši rekorde. Imao je 17 tačdauna, što pre njega nije pošlo za rukom nijednom tajtendu. Za tri sezone u NFL imao je 38 tačdauna na 43 meča, čime je ušao u istoriju NFL-a.

 

Iskusni trenerski vuk Bil Beličik "nanjušio"je dobro kakav potencijal ima Rob Gronkovski, koji je zajedno sa Eronom Ernandezom trebalo da čini ubitačni tandem tajtendova Petriotsa. Međutim, Ernandez je krenuo stranputicom kada je optužen za ubistvo, pa je slovo spalo na "Gronka". Međutim, povreda ukrštenih ligameneata kolena u sezoni 2012/2013 zaustavila je karijere sjajnog Gronkovskog. Dugo se oporavljao od te povrede, ali u ovom šampionatu Rob je konačno zdrav. U odsustvo vrhunskim resivera, Tom Brejdi se oslanja na "Gronka", koji u ovoj sezoni igra u životnoj formi, na radost navijača Petriotsa.

 

PROFIL

Ime i prezime: Robert Pekston "Rob" Gronkovski

Nadimak: Gronk i Terminator

Datum i mesto rođenja: 14. maj 1989. godine u Amherstu (Njujork)

Visina: 1.96 m

Težina: 120 kg

Pozicija: Tajtend

Tim: Nju Ingland Petriots (2010-)

AFC šampion: 1 (2011/2012)

Proboul: 2 (2011 2012)

Tačdaun: 51

Istrčanih jardi: 3.989

 

Gronkovski je izabran u drugoj rundi drafta 2010. godine, kao 42. pik. Ruki ugovor mu je donosio nešto više od miliona dolara po sezoni, ali je Bil Beličik uvideo kakvo "blago" ima u timu, pa je 2012. godine, "Gronk" potpisao novi šestogodišnji ugovor vredan 54 miliona dolara, što je najveći ugovor u istoriji NFL-a za jednog tajtenda.

  Nezadrživ: Rob Gronkovski u jednoj o akcija kada je prosto "oduvao" rivala

 

Već u drugoj sezoni, 2011/2012, sa Nju Inglandom je igrao finale, ali su tada Njujork Džajantsi osvojili tiulu. U naredne dve sezone, Petriotsi su dolazili do finala AFC-a gde su zaustavljeni od Baltimor Rejvensa, odnosno Denver Bronkosa. Ove sezone, navijači Nju Inglanda veruju da će tandem Tom Brejdi - Rob Gronkovski da im konačno donese krunu posle devet sušnih sezona.

 

Gronkovski je pažnju na sebe skrenuo na Univertitetu Arizone. Rođen je u Amherstu, u državi Njujork. Potiče iz sportske porodice. Ima čak četvoricu braća, od kojih se jedan bavi bejzbolom, a dvojica američkim fudbalom. Stariji brat je bio na draftu 2009. godine, ali nije izabran u najjačoj ligi američkog fudbala.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.