Žuti alarm u Srbiji: Jak ciklon nam donosi oluju!

Izvor: Mondo, 20.Maj.2017, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žuti alarm u Srbiji: Jak ciklon nam donosi oluju!

U Srbiji će danas biti nestabilno vreme - pre podne toplo i pretežno sunčano, a posle podne i uveče naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zbog nadolazećeg ciklona. Na snazi je žuti meteoalarm.

Foto: thinkstock/guliver/gettyimages

  Jutarnja temperatura od osam do 15, najviša dnevna od 25 do 28 stepeni.

U Beogradu pretežno sunčano i toplo, a uveče i tokom noći naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Svetski meteorolozi upozoravaju: Goreće Balkan!

Nevreme će prvo zahvatiti zapadne i jugozapadne delove Srbije, a tokom noći i druge krajeve. Moguće su i nepogode s gradom.

Na snazi je žuti meteolarm što znači da vremenski uslovi mogu biti opasni zbog čega se savetuje dodatan oprez.

Foto: Printscreen/meteoalarm.rs

Meteorolog Đorđe Đurić rekao je da je pogoršanje vremena posledica Đenovskog ciklona i atmosferskog fronta koji će se premeštati preko našeg područja i na svom putu doneti padavine, loklanu pojavu grmljavinskih oluja, ali i skretanje južnog i jugozapadnog vetra na severozapadni.

“Već sredinom dana i posle podne u zapadnim i jugozapadnim, a kasnije posle podne, uveče i tokom noći očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za lokalne grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim padavinama”, rekao je Đurić za list “Alo”.

Očekuje se da će se nestabilno vreme zadržati do srede.

-----------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.