Zukorlić: Amfilohije baštini „genocidnu politiku”

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2014, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Amfilohije baštini „genocidnu politiku”

U nastavku polemike na temu da li Muamer Zukorlić deli muslimane u Crnoj Gori, sandžački muftija je izjavio da mu ne bi smetalo da na primer kanonski nepriznata CPC otvori verski objekat, te poručio da mitropolit SPC Amfilohije baštini "genocidnu politiku".''Nemojte me pitati kako bi se ponašala Srbija kada je u pitanju otvaranje objekata CPC na njenoj teritoriji'', rekao je Zukorlić za RTCG, preneli su podgorički mediji.On je istakao da je generalno nezadovoljan politikom koju vodi SPC."Izjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koju sam čuo od gospodina Amfilohija gde on otvoreno pravda genocid nad Muslimanima je priznanje da SPC na čelu sa Amfilohijem Radovićem baštini genocidnu politiku", smatra Zukorlić. Upitan da li želi da podeli muslimane u Crnoj Gori, Zukorlić je rekao da njegova islamska zajednica, koja organizaciono pripada Islamskoj zajednici u BiH sa sedištem u Sarajevu, želi funkcionisanje bez prepreka na, kako je rekao, jednom istorijskom regionu bez stajanja u redovima i bez prepreka."I bez toga da vi meni govorite da sam ušao u drugi svet, da ja mogu otvoriti vrtić u Novom Pazaru, a ne mogu u Rožajama. Mi samo to želimo da Srbiju i Crnu Goru doživimo kao svoje domove, ali to mora biti na obostrano poverenje", rekao je Zukorlić.Inače, sandžački portali, lojalni muftiji Zukorliću, među kojima se posebno izdvaja Sandžakpres, prilikom prenošenja informacija iz Srbije datiraju "severni Sandžak", a kada su u pitanju događaji iz Crne Gore naslovljavaju kao "južni Sandžak".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zukorlić: Srpska pravoslavna crkva je genocidna

Izvor: BKTV News, 02.Okt.2014

U nastavku polemike o uticaju Muamera Zukorlića na muslimane u Crnoj Gori, sandžački muftija je u priču uključio i mitropolita SPC Amfilohija.. . On je izjavio da mu ne bi smetalo da na primer kanonski nepriznata CPC otvori verski objekat u Sandžaku, te poručio da mitropolit SPC Amfilohije baštini...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.