Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2016, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrinjski zadao težak udarac Željinim evropskim ambicijama

SARAJEVO - Željezničar i Zrinjski remizirali su u derbiju 27 kola Premijer lige BiH u fudbalu. Rezultat je bio 0:0.

Uvodnih desetak minuta nije donijelo mnogo uzbuđenja. Utisak da su igrači oba tima impresionirani fantastičnom atmsferom na tribinama zamalo je izblijedio nakon velike prilike Ivana Lendrić u desetoj minuti meča.

Splićanin je zamalo zatresao mrežu klubu u kojem je proveo najblistavije trenutke dosadašnje karijere. Stativa je spasila "Plemiće". >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Ispostaviće se, bila je to ponajbolja prilika na utakmici koja nije ispunila očekivanja koja se obično vežu uz derbi.

Prvu pravu šansu gosti su imali u 24. minutu. Sjajno je Jasmin Mešanović proigrao Filipa Arežinu, ali veznjak je slabo šutirao iz idealne pozicije. Premalo za prvi dio igre dva tima iz vrha tabele.

U nastavu su "Plavi" dodali gas. Svjesni značaja ove utakmice, domaći su svim snagama krenuli naprijed i bili bliži pobjedi. Veliku šansu je promašio Aleksandar Kosorić, koji je u finišu meča pogodio stativu. Treba spomenuti i pokušaj Samira Bekrića, kada je lopta otišla pored gola.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Ovaj bod mnogo je vrijedniji gostima koji su večeras načinili možda i presudan korak u borbi za titulu šampiona države. S druge strane, borba Željezničara za Evropu večeras je doživjela težak udarac.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.